Babeczki z bakaliami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2600
Babeczki z bakaliami
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 ml bitej śmietany w sprayu
  • 125 g masła
  • 16 g cukru waniliowego
  • 15 dag bakalii mieszanych
  • 3 łyżki letniego mleka
  • 3 dag kolorowego maczku cukierniczego
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie rurek ozdobnych

Opis przygotowania:

Bakalie sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Masło zmiksować z cukrem w blenderze. Dodać do tego mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sparzone bakalie i wbić jajka. Całość ponownie zmiksować na jednolitą masę, po czym przełożyć do odpowiednich foremek. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i foremek i przestudzić. Następnie nałożyć bitą śmietanę, posypać kolorowym maczkiem cukierniczym i udekorować rurkami ozdobnymi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów