Krakersy domowe z sezamem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 150 ml wody
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżka soli kamiennej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 szklanki mąki do podsypania ciasta

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, wlać odrobinę wody i wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto powinno być bardzo suche. Następnie podsypać je mąką, rozwałkować na grubość 5 mm, pokroić na prostokąty i przełożyć na blachę do pieczenia. Całość przy pomocy pędzelka zmoczyć wodą i oprószyć sezamem oraz solą kamienną. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec na złoty kolor.

0 komentarzy

Podobne przepisy