Sałatka "Trzy fasolki"

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1811
Sałatka "Trzy fasolki"
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g białej fasoli w zalewie
  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 pomarańczowe pomidory
  • 2 czerwone pomidory
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 czerwona cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • biały pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Pomidory oraz fasolkę szparagową umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w plastry, fasolkę szparagową pozbawić końcówek, zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do pomidorów. Fasolę białą i czerwoną osączyć z zalewy i dodać do składników wraz z obraną i pokrojoną w plastry cebulą. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, wlać sok cytrynowy, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Na koniec posypać drobno pokrojoną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów