Gulasz z piwem

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 50 dag wołowiny bez kości (łopatka, pręga, szponder, krzyżowa)
  • 2 dag mąki
  • tłuszcz
  • 8 dag cebuli
  • piwo jasne
  • 100 ml śmietany
  • 15 dag sera twarogowego
  • sól
  • pieprz i skórka cytrynowa do smaku

Opis przygotowania

Mięso umyj, wyżyłuj, pokrój na dość dużą kostkę, posyp przyprawami i mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropl piwem i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia wlej śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką, dopraw do smaku. Gulasz wyporcjonuj, włóż pokrajany w kostkę ser twarogowy.

0 komentarzy

Podobne przepisy