Sałatka rybna z grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2167
Sałatka rybna z grzybami
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g suszonych grzybów
  • 4 pomidory
  • 2 makrele wędzone
  • 2 cebule czerwone
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 łyżeczka mielonego kopru włoskiego
  • sól
  • pieprz
  • 1 arkusz folii aluminiowej

Opis przygotowania:

Grzyby zalać 4 szklankami wody, moczyć przez 1 godzinę, po czym obgotować i odcedzić. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Obgotowane grzyby przełożyć na folię aluminiową. Makrele obrać ze skóry oraz ości, podzielić na plastry i dodać do grzybów. Całość oprószyć pieprzem, solą, koprem włoskim i przypiec na rozpalonym grillu. Następnie wszystko przełożyć na szpinak. Dodać do tego pokrojone w plastry pomidory i cebulę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów