Grzanki z czosnkiem i awokado

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 kromki chleba
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 awokado
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć pestki. Jedno pokroić w plastry, a drugie w drobną kostkę. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać kromki chleba i usmażyć grzanki z obu stron. Następnie osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Na chleb wyłożyć pokrojone w plastry awokado. Rozgrzać ponownie 2 łyżki oliwy na patelni, dodać obrany i pokrojony drobno czosnek, pokrojone awokado, oprószyć pieprzem oraz solą, wymieszać i podsmażyć, a następnie przełożyć na grzanki.

0 komentarzy

Podobne przepisy