Śliwki z pianką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2310

Składniki:

  • 50 dag śliwek węgierek
  • 5 dag migdałów (niekoniecznie)
  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • tłuszcz do blachy
  • 25 ml rumu

Opis przygotowania:

Śliwki umyj, wypestkuj. Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki, zetrzyj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj pod koniec ubijania cukier puder i migdały. Blachę wysmaruj tłuszczem, maczaj śliwki w przygotowanych białkach i układaj w odstępach na blasze. Skropl rumem i upiecz w średnio nagrzanym piekarniku.

Autor: plateau

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów