Kuskus z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4780
Kuskus z pieczarkami
fot. SweetOnVeg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 cebula
  • 1 pęczek jarmużu
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Kaszę kuskus zalać 2 szklankami wrzącej wody, trzymać przez 3 minuty, po czym odcedzić. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Jarmuż umyć i osączyć z wody. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać pieczarki, oprószyć pieprzem oraz solą i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty, a następnie dodać kuskus i dusić jeszcze przez kolejne 1,5 minuty. Pod koniec duszenia dodać pokrojony na kawałki jarmuż, wymieszać i wszystko przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów