Kotlety sojowe z parmezanem i keczupem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g kotletów sojowych
  • 200 ml mleka sojowego
  • 100 g keczupu pikantnego
  • 20 g wiórek kokosowych
  • 20 g tartego parmezanu
  • 2 marchewki
  • oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Marchew i por umyć i osączyć z wody. Następnie marchew pokroić w słomkę, a por w talarki. Tarty parmezan przesypać na talerz. Wiórki kokosowe wysypać na talerzyk i wymieszać ze szczyptą soli. Kotlety sojowe namoczyć z mleku sojowym, potem panierować w wiórkach kokosowych i smażyć w mocno rozgrzanej oliwie na patelni złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na tarty parmezan. Dodać do tego keczup, a całość udekorować pokrojoną marchewką i porem.

0 komentarzy

Podobne przepisy