Mus śliwkowy z winem czerwonym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1598

Składniki:

  • 50 dag śliwek
  • sok owocowy
  • 4 białka
  • 10 dag cukru pudru
  • 1,5 dag żelatyny
  • sok z cytryny do smaku

Opis przygotowania:

Śliwki umyj, wypestkuj, rozbij w mikserze, skropl sokiem owocowym i duś do miękkości. Następnie przetrzyj i wystudź. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj pod koniec ubijania cukier puder, namoczoną w zimnej wodzie i rozpuszczoną żelatynę, przecier i sok z cytryny. Mus należy ubijać do pierwszych oznak krzepienia. Gęstniejący mus wyporcjonuj, ozięb i udekoruj. Podawaj nie później niż w godzinę od przyrządzenia.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy