Ryż z fasolą, pomidorami i awokado

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1909
Ryż z fasolą, pomidorami i awokado
fot. SweetOnVeg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 2 szklanki ryżu
  • 2 pomidory
  • 2 awokado
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w plastry. Pomidory pokroić w kostkę. Fasolę osaczyć z zalewy. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojone pomidory, awokado, fasolę i ryż. Wszystko oprószyć pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, smażyć przez 3 minuty, po czym całość przełożyć na talerz.

1 komentarz

Tego sie nie da jeść! Ludzieeee!!! Skad Ty to wziales? fuj!

Podobne przepisy