Krewetki z ciastem ryżowym i kukurydzą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 10 mrożonych krewetek
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 4 łyżki soli z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, umyć i oprószyć pieprzem oraz solą. Papier ryżowy namoczyć w mleku kokosowym i wykleić nim małe metalowe foremki do ciast. Do wnętrza włożyć osączoną z zalewy kukurydzę oraz krewetki. Całość włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i zapiekać na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z foremek, lekko przestudzić, posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki i polać sokiem z limonki.

0 komentarzy

Podobne przepisy