Gulasz z fasoli, pomidorów i marynowanego tofu

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Gulasz z fasoli, pomidorów i marynowanego tofu

    Dodane przez: wd2005

    miikkahoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 420 g białej fasoli w zlewie
  • 40 g tofu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone pomidory
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Wlać do niego oliwę z oliwek, dodać zioła prowansalskie i pokrojone w kostkę tofu. Następnie odstawić na 20 minut do lodówki. Warzywa umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałki. Fasolę białą osączyć z zalewy. Szczypiorek i natkę pietruszki pokroić drobno. Wyciągnąć z lodówki tofu w zalewie ziołowej, przelać na patelnię, dodać pokrojone pomidory oraz fasolę i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Następnie całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i przełożyć na talerz. Gotowe danie posypać natką pietruszki i szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy