Papryki faszerowane

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 6 czerwonych papryk
  • 0,5 kg białego sera twarogowego
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 jajko
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka gotowego sosu sojowego ciemnego
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Paprykę oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Paprykę przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Cukinię pokroić na drobne kawałki. Ser twarogowy zmieszać z pokrojoną cukinią, wbić do tego jajko, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do przekrojonych papryk i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju. Smażyć przez 3 minuty, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i polać gotowym sosem sojowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy