Sałatka warzywna z kukurydzą i jogurtem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1948
Sałatka warzywna z kukurydzą i jogurtem
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g kukurydzy w zlewie
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 4 buraczki czerwone
  • 2 zielone ogórki
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • natka pietruszki sol
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Buraczki zalać 0,5 l wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Ogórki i cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do buraczków. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidory, natkę pietruszki oraz osączoną z zalewy kukurydzę. Całość oprószyć pieprzem i solą, zalać jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać.

0 komenatrzy

Podobne przepisy