Sałatka warzywna z kukurydzą i jogurtem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g kukurydzy w zlewie
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 4 buraczki czerwone
  • 2 zielone ogórki
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • natka pietruszki sol
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Buraczki zalać 0,5 l wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Ogórki i cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do buraczków. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidory, natkę pietruszki oraz osączoną z zalewy kukurydzę. Całość oprószyć pieprzem i solą, zalać jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy