Zupa szczawiowa

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zupa szczawiowa

    Dodane przez: olma

  • Zupa szczawiowa

    Dodane przez: wd2005

Składniki

  • 1,5 l wywaru z kości lub warzyw
  • 25 dag szczawiu
  • 3 dag masła lub margaryny
  • 100 ml śmietany
  • 3 dag mąki
  • sól i przyprawa do zup do smaku

Opis przygotowania

Szczaw przebierz, odetnij ogonki, opłucz, posiekaj, podduś na maśle. Następnie połącz z wywarem, śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotuj, dopraw do smaku.
Podawaj z ryżem, jajkiem ugotowanym na twardo lub ziemniakami z wody posypanymi skwarkami ze słoniny.

0 komentarzy

Podobne przepisy