Zupa szczawiowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4742
Zupa szczawiowa
fot.

Składniki:

  • 1,5 l wywaru z kości lub warzyw
  • 25 dag szczawiu
  • 3 dag masła lub margaryny
  • 100 ml śmietany
  • 3 dag mąki
  • sól i przyprawa do zup do smaku

Opis przygotowania:

Szczaw przebierz, odetnij ogonki, opłucz, posiekaj, podduś na maśle. Następnie połącz z wywarem, śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotuj, dopraw do smaku.
Podawaj z ryżem, jajkiem ugotowanym na twardo lub ziemniakami z wody posypanymi skwarkami ze słoniny.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy