Jajecznica z krewetkami, grzankami i kiełkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 8 krewetek mrożonych
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki maki
  • 2 kromki chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie kiełek rzodkiewki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Jajka roztrzepać widelcem z mlekiem i mąką, dodać szczyptę soli oraz pieprzu i usmażyć jajecznicę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Usmażoną przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Czosnek obrać, pokroić drobno i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Dodać do tego krewetki i smażyć przez 3 minuty na małym ogniu. Następnie usmażone dodać do jajecznicy. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do potrawy. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, usmażyć grzanki z chleba, po czym wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy