Jajecznica z krewetkami, grzankami i kiełkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2545
Jajecznica z krewetkami, grzankami i kiełkami
fot. The Gifted Photographer / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 8 krewetek mrożonych
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki maki
  • 2 kromki chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie kiełek rzodkiewki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Jajka roztrzepać widelcem z mlekiem i mąką, dodać szczyptę soli oraz pieprzu i usmażyć jajecznicę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Usmażoną przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Czosnek obrać, pokroić drobno i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Dodać do tego krewetki i smażyć przez 3 minuty na małym ogniu. Następnie usmażone dodać do jajecznicy. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do potrawy. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, usmażyć grzanki z chleba, po czym wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów