Racuszki z kaszy manny

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2746

Składniki:

  • 600 ml mleka
  • 4 dag masła lub margaryny
  • 20 dag kaszy manny
  • 1-2 jajka
  • 5 dag mąki
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania

Opis przygotowania:

Mleko zagotuj z masłem, wsyp kaszę, zamieszaj i gotuj ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszaj łyżką do dna naczynia. Następnie przestudź, wymieszaj z jajkami i przesianą mąką, posól. Na gorący tłuszcz kładź łyżką okrągłe placuszki i smaż z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.

Autor: plateau

2 komentarze

Hm.... powinno być dobre, w przyszłym tygodniu zrobię.

Zrobiłam dzisiaj, pyszne, pojadą z nami na działkę hi hi.Następnym razem dodam kakao. Powinno też być smaczne.Dzięki za przepis

Podobne przepisy