Sałatka warzywna z pieczarkami i ananasem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3786
Sałatka warzywna z pieczarkami i ananasem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g ananasa z zalewie
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 30 g pieczarek
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Fasolkę pozbawić końcówek, pokroić na kawałki i razem z selerem ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Rozgrzać oliwę na patelni, następnie dodać do niej cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, fasolkę, seler i kukurydzę. Dusić pod przykryciem 1,5 minuty na małym ogniu, po czym dodać ananasa z całą zalewą wraz z pokrojonym na kawałki szpinakiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez 1,5 minuty. Po tym czasie wszystko przełożyć do salaterki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów