Herbaciane lody po amerykańsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1072
Herbaciane lody po amerykańsku
fot.

Składniki:

  • 1/2 l mleka
  • laska wanilii
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii

Opis przygotowania:

Mleko zagotować z przepołowioną laską wanilii i zalać nim herbatę. Odstawić na 5 minut do naciągnięcia i przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę i wymieszać z mleczną herbatą. Całość nadal ucierać aż masa zacznie gęstnieć. Masę przełożyć do salaterki i schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy herbacianej, całość zamrozić. Udekorować. Podawać w pucharkach do lodów.

Autor: herrbeata

0 komenatrzy

Podobne przepisy