Herbaciany duet z soli i łososia

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 975
Herbaciany duet z soli i łososia
fot.

Składniki:

  • 150 g łososia
  • 150 g filetów soli
  • 4 saszetki białej herbaty Irving Pure White
  • sól morska
  • pieprz biały
  • rozmaryn
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki oliwy

Opis przygotowania:

Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.

Autor: herrbeata

0 komenatrzy

Podobne przepisy