Herbaciany duet z soli i łososia

herrbeata

Autor:

Przepisów: 6

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Herbaciany duet z soli i łososia

    Dodane przez: herrbeata

Składniki

  • 150 g łososia
  • 150 g filetów soli
  • 4 saszetki białej herbaty Irving Pure White
  • sól morska
  • pieprz biały
  • rozmaryn
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki oliwy

Opis przygotowania

Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.

0 komentarzy