Makaron ryżowy z czarną fasolą i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1801
Makaron ryżowy z czarną fasolą i pomidorami
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czarnej fasoli w zalewie
  • 40 g makaronu ryżowego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 cebula natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować i odcedzić. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodać osączoną z zalewy fasolę, doprawić pieprzem oraz solą i zrumienić. Następnie dodać do tego makaron i smażyć przez 2 minuty, po czym wyłożyć na talerz. Pomidory umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Potem dodać do całości. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.

1 komentarz

właśnie czegoś takiego szukałam!

Podobne przepisy