Makaron ryżowy z czarną fasolą i pomidorami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g czarnej fasoli w zalewie
  • 40 g makaronu ryżowego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 cebula natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować i odcedzić. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodać osączoną z zalewy fasolę, doprawić pieprzem oraz solą i zrumienić. Następnie dodać do tego makaron i smażyć przez 2 minuty, po czym wyłożyć na talerz. Pomidory umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Potem dodać do całości. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.

1 komentarz

odpowiedz

właśnie czegoś takiego szukałam!

Podobne przepisy