Sos grzybowy

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sos grzybowy

    Dodane przez: wd2005

    Junhao! / CC-BY 2.0

Składniki

  • 200 ml wywaru z kości
  • 2 dag grzybów suszonych
  • 3 dag tłuszczu
  • 3 dag mąki
  • 100 ml śmietany
  • sól i przyprawa do zup do smaku

Opis przygotowania

Grzyby umyj, namocz, ugotuj, wyjmij i drobno posiekaj. Tłuszcz rozgrzej, dodaj mąkę, zasmaż nie rumieniąc, rozprowadź zimnym wywarem z kości i grzybów mieszając trzepaczką, zagotuj i gotuj ok. 10 minut na małym ogniu, mieszaj od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodaj grzyby, śmietanę, dopraw do smaku.

0 komentarzy

Podobne przepisy