Sałatka z gruszek, rukoli, orzechów i sera

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g białego sera twarogowego
  • 15 dag orzechów włoskich
  • 4 gruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek rukoli
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Gruszki umyć, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w ćwiartki. Rukolę umyć, osączyć z wody i dodać do gruszek. Ser twarogowy pokruszyć na drobne kawałki i dodać do całości. Dodać do tego orzechy włoskie. Wszystko oprószyć pieprzem, solą i zalać oliwą. Następnie dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki.

0 komentarzy

Podobne przepisy