Sałatka z pieczonych buraków, orzechów i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4652
Sałatka z pieczonych buraków, orzechów i tofu
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g tofu
  • 20 g łuskanych orzechów laskowych
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 marchewki
  • 2 buraki czerwone
  • 1 szklanka borówek amerykańskich
  • 1 główka sałaty
  • 0,5 łyżeczki mielonego tymianku
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Marchew pokroić na kawałki. Buraki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Tofu pokroić na kawałki. Rozgrzać oliwę na patelni, następnie wrzucić pokrojone buraki, marchew, orzechy oraz tofu. Oprószyć majerankiem, tymiankiem i szczyptą soli. Całość smażyć przez 3 minuty na małym ogniu, potem dodać borówki amerykańskie wraz z liśćmi sałaty i smażyć przez minutę. Następnie wszystko przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów