Babeczki jagodowe

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 130 g śmietany kremówki
  • 125 g cukru
  • 125 g masła
  • 3 łyżki mleka
  • 2 szklanki jagód
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 12 papilotek

Opis przygotowania

Jagody umyć i osączyć z wody. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać do niej roztopione masło cukier, mleko i proszek do pieczenia i wyrobić ciasto. Następnie przygotować foremki do ciasta i wyłożyć je ciastem. Do ciasta dodać połowę jagód (druga połowę pozostawić do dekoracji) i zalepić ciastem. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć, przestudzić i przełożyć z foremek do papilotek. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, zalać babeczki i całość udekorować drugą połowa jagód.

0 komentarzy

Podobne przepisy