Grzanki ze śmietaną, jabłkiem i truskawkami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 150 g śmietany kremówki
  • 20 g truskawek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 jabłka
  • 1 bagietka długa
  • pęczek szpinaku
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania

Truskawki i jabłka umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Truskawki przekroić na połowy i razem z jabłkami wymieszać ze śmietaną. Szpinak sparzyć wrzątkiem i osączyć z wody. Rozgrzać oliwę na patelni, położyć pokrojone kromki bagietki o grubości 5 cm i smażyć grzanki z obu stron na złoty kolor. Usmażone wyłożyć na talerz. Na grzanki wyłożyć liście szpinaku, a na niego śmietanę z owocami. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy