Bataty pieczone z kiełkami kapusty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2287
Bataty pieczone z kiełkami kapusty
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml śmietany kremówki
  • 40 g kiełek kapusty
  • 4 ziemniaki bataty
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Bataty dokładnie opłukać, osączyć z wody, przekroić na połowy, oprószyć pieprzem oraz solą i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 stopni do miękkości. Następnie wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Na ziemniaki wyłożyć śmietanę. Kiełki kapusty sparzyć lekko 2 szklankami lekko osolonego wrzątku, odcedzić i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów