Szpinak z miodem, pomarańczą, orzechami i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3948
Szpinak z miodem,  pomarańczą, orzechami i serem
fot. scaredy_kat / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g twarogu koziego
  • 15 g łuskanych włoskich orzechów
  • 4 łyżki miodu
  • 1 pomarańcza
  • 1 pęczek szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak sparzyć 3 szklankami wrzącej, lekko osolonej wody i odcedzić. Pomarańczę umyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do miodu. Połamane na drobne kawałki orzechy włoskie oraz pokruszony ser kozi dodać do reszty. Miód z pomarańczą podgrzać na małym ogniu, następnie zalać ciepłym całość, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów