Risotto z brokułem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5210
Risotto z brokułem i pomidorami
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 5 dag suszonych pomidorów
  • 2 szklanki ryżu
  • 1 brokuł
  • 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odcedzić. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, pokroić drobno i dodać do ryżu. Pomidory suszone opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić. Zagotować 1 szklankę bulionu warzywnego, dodać pokrojone pomidory, gotować przez 1 minutę, po czym całością zalać ryż z brokułem. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów