Dorsz z papryką, bazylią i keczupem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g dorsza świeżego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Dorsza umyć, oczyścić z ości, pokroić na kawałki, natrzeć pieprzem, solą i papryką mieloną. Bazylię opłukać i osączyć z wody. Część pokroić drobno, a resztę pozostawić do smażenia. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku włożyć rybę i smażyć z obu stron do miękkości. Pod koniec smażenia dodać całą bazylię i smażyć przez 1 minutę. Potem przełożyć na talerz, dodać keczup i posypać pokrojoną drobno bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy