Dorsz z papryką, bazylią i keczupem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1475
Dorsz z papryką, bazylią i keczupem
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g dorsza świeżego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Dorsza umyć, oczyścić z ości, pokroić na kawałki, natrzeć pieprzem, solą i papryką mieloną. Bazylię opłukać i osączyć z wody. Część pokroić drobno, a resztę pozostawić do smażenia. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku włożyć rybę i smażyć z obu stron do miękkości. Pod koniec smażenia dodać całą bazylię i smażyć przez 1 minutę. Potem przełożyć na talerz, dodać keczup i posypać pokrojoną drobno bazylią.

0 komenatrzy

Podobne przepisy