Bruschetta z pomidorami, szparagami i karczochami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 30 g szparagów
  • 20 karczochów
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie pomidorków cherry
  • 1 bułka bagietka
  • 1 żółta papryka
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 opakowanie małych wykałaczek

Opis przygotowania

Szparagi i karczochy umyć. Następnie zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Bułkę bagietkę pokroić na kromki o grubości 5 cm. Kromki wysmarować 4 łyżkami oliwy i przypiec z obu stron na rumiany kolor. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojona w dużą kostkę paprykę, karczochy, szparagi, pomidory i szczypiorek. Całość doprawić pieprzem i solą i smażyć przez 1,5 minuty, po czym wyłożyć na przysmażone bułki. Warzywa spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy