Kapusta z pistacjami i wieprzowiną gotowaną na parze

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1673
Kapusta z pistacjami i wieprzowiną gotowaną na parze
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g wieprzowiny bez kości
  • 10 dag tłuczonych pistacji
  • 1 główka białej kapusty
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Główkę kapusty podzielić na liście, dokładnie umyć i uformować z nich równe kwadraty. Wieprzowinę umyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć pieprzem, solą, majerankiem oraz tłuczonymi pistacjami. Przełożyć liśćmi kapusty, następnie mięsem i znów kapustą. Całość przełożyć do naczynia z sitem zalanego do połowy wodą i gotować na parze do miękkości. Gotowe danie przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy