Kapusta z pistacjami i wieprzowiną gotowaną na parze

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kapusta z pistacjami i wieprzowiną gotowaną na parze

    Dodane przez: wd2005

    yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki

  • 40 g wieprzowiny bez kości
  • 10 dag tłuczonych pistacji
  • 1 główka białej kapusty
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Główkę kapusty podzielić na liście, dokładnie umyć i uformować z nich równe kwadraty. Wieprzowinę umyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć pieprzem, solą, majerankiem oraz tłuczonymi pistacjami. Przełożyć liśćmi kapusty, następnie mięsem i znów kapustą. Całość przełożyć do naczynia z sitem zalanego do połowy wodą i gotować na parze do miękkości. Gotowe danie przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy