Kalafior zapiekany z serem pleśniowym i kawiorem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 20 g sera pleśniowego gorgonzola
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki śmietanki sojowej
  • 2 łyżki czarnego kawioru
  • 1 duży kalafior
  • 1 główka sałaty
  • 1 łyżka przyprawy Kucharek
  • sól

Opis przygotowania

Sałatę umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Kalafiora umyć, zalać lekko osoloną wodą i ugotować w dużym garnku do miękkości. Następnie odcedzić, podzielić na małe różyczki i przełożyć do żaroodpornego naczynia do zapiekania, wysmarowanego margaryną. Kalafiora zalać śmietanką sojową i oprószyć pokruszoną częścią sera pleśniowego (pozostałą część pozostawić do dekoracji), przyprawą kucharek i bułką tartą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i zapiekać na rumiany kolor. Następnie wyciągnąć przełożyć na sałatę, udekorować czarnym kawiorem i pozostałym serem pleśniowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy