Lin ze szczypiorkiem, cykorią i sezamem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1782
Lin ze szczypiorkiem, cykorią i sezamem
fot. cchen / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 5 dag ziaren sezamu
  • 5 łyżek oleju
  • 2 świeże liny
  • 1 cykoria
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • przyprawa do ryb
  • pieprz

Opis przygotowania:

Liny oczyścić z ości i wnętrzności, usunąć łby, umyć, przeciąć na połowy i zrobić nacięcia na skórze. Następnie oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do ryb i smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na talerz. Na pozostałym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, szczypiorek oraz cykorię. Podsmażone warzywa dodać do ryby, a całość posypać ziarnami sezamu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów