Rabarbar z bitą śmietaną i orzechami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 330 g śmietany kremówki
  • 20 g orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 0,5 szklanki miodu
  • 0,5 szklanki wody

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, pokroić na długość 5 cm, zalać miodem i wodą i ugotować do miękkości (nie rozgotowywać). Następnie odcedzić i przełożyć do pucharków deserowych. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do rabarbaru. Orzeszki ziemne obrać z łupinek, drobno posiekać i posypać śmietanę.

0 komentarzy

Podobne przepisy