Rabarbar z bitą śmietaną i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1069
Rabarbar z bitą śmietaną i orzechami
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 330 g śmietany kremówki
  • 20 g orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 0,5 szklanki miodu
  • 0,5 szklanki wody

Opis przygotowania:

Rabarbar umyć, pokroić na długość 5 cm, zalać miodem i wodą i ugotować do miękkości (nie rozgotowywać). Następnie odcedzić i przełożyć do pucharków deserowych. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do rabarbaru. Orzeszki ziemne obrać z łupinek, drobno posiekać i posypać śmietanę.

0 komenatrzy

Podobne przepisy