Jabłka z miodem i sezamem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2192
Jabłka z miodem i sezamem
fot. Binder Of Daemons / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml miodu lipowego
  • 6 zielonych jabłek
  • 6 listków mięty
  • 2 szklanki sezamu
  • 1,5 szklanki sezamu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 6 ozdobnych wykałaczek

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, zalać 1 l wody i ugotować na półmiękko (nie rozgotowywać). Następnie odcedzić. Miód przelać do odpowiedniego naczynia i zanurzyć w nim całe jabłka. Następnie jabłka posypać ziarnami sezamu i włożyć na 20 minut do lodówki. Po tym czasie jabłka wyciągnąć i przełożyć na talerz. Na ozdobne wykałaczki nabić liście mięty i wbić w owoce. Całość posypać cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów