Makaron farfalle z warzywami i grzybami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g makaronu farfalle
  • 20 g pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cukinia zielona
  • 1 mała cukinia żółta
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • sól

Opis przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cukinie i grzyby umyć, osączyć z wody i pokroić w plastry. Paprykę pozbawię nasion i pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojone warzywa, grzyby, pomidory koktajlowe i podsmażyć. Następnie doprawić szczyptą soli i dodać makaron. Całość smażyć przez 1,5 minuty na wolnym ogniu, następnie ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy