Makaron farfalle z warzywami i grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2947
Makaron farfalle z warzywami i grzybami
fot. Merelymel13 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu farfalle
  • 20 g pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cukinia zielona
  • 1 mała cukinia żółta
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cukinie i grzyby umyć, osączyć z wody i pokroić w plastry. Paprykę pozbawię nasion i pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojone warzywa, grzyby, pomidory koktajlowe i podsmażyć. Następnie doprawić szczyptą soli i dodać makaron. Całość smażyć przez 1,5 minuty na wolnym ogniu, następnie ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów