Papryka nadziewana makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1486
Papryka nadziewana makaronem
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 40 g makaronu nitki
  • 4 pomarańczowe papryki
  • 4 czerwone papryki (w tym 1 do dekoracji)
  • 3 marchewki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Paprykę umyć i pozbawić nasion. W pomarańczowej wydrążyć środki, a czerwoną pokroić w drobna kostkę (jedna pozostawić do dekoracji) i dodać do makaronu. Marchew pokroić w kostkę i razem z bulionem warzywnym zagotować. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Do wydrążonej papryki przełożyć makaron, zalać całość bulionem i udekorować pokrojoną w plastry czerwoną papryką. Następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 160 stopni i zapiekać przez 10 minut.

0 komenatrzy

Podobne przepisy