Papryka nadziewana makaronem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 40 g makaronu nitki
  • 4 pomarańczowe papryki
  • 4 czerwone papryki (w tym 1 do dekoracji)
  • 3 marchewki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Paprykę umyć i pozbawić nasion. W pomarańczowej wydrążyć środki, a czerwoną pokroić w drobna kostkę (jedna pozostawić do dekoracji) i dodać do makaronu. Marchew pokroić w kostkę i razem z bulionem warzywnym zagotować. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Do wydrążonej papryki przełożyć makaron, zalać całość bulionem i udekorować pokrojoną w plastry czerwoną papryką. Następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 160 stopni i zapiekać przez 10 minut.

0 komentarzy

Podobne przepisy