Przegrzebki z rzodkiewką i boczkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml wódki ryżowej
  • 20 g gotowanego boczku
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 8 przegrzebek mrożonych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża rzodkiew Agata
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Wódkę ryżową zmieszać z sosem sojowym i rozgrzać na patelni. Rzodkiew umyć, obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Oprószyć ją pieprzem oraz solą i przełożyć na patelnię. Rzodkiew smażyć z obu stron do czasu, aż zmieni kolor na ciemniejszy, potem wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Przegrzebki rozmrozić, oczyścić, posolić i przełożyć na patelnię. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, po czym wyłożyć na rzodkiew. Boczek pokroić w plastry i dodać do całości. Wszystko posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy