Sałatka z jabłek, grejpfruta, orzechów i szpinaku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1773
Sałatka z jabłek, grejpfruta, orzechów i szpinaku
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 10 dag orzechów włoskich
  • 4 rzodkiewki
  • 2 jabłka
  • 2 marchewki
  • 2 buraki czerwone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek szpinaku
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i owoce poza orzechami umyć i osączyć z wody. Buraki czerwone i marchew ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Dodać do tego pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka, rzodkiewkę pokrojoną drobno, obranego ze skóry i pokrojonego w kostkę grejpfruta oraz orzechy włoskie. Całość wymieszać i wyłożyć na talerz. Szpinak zmiksować z oliwą i szczyptą soli, po czym wyłożyć na sałatkę.

0 komenatrzy

Podobne przepisy