Sałatka z jabłek, grejpfruta, orzechów i szpinaku

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 10 dag orzechów włoskich
  • 4 rzodkiewki
  • 2 jabłka
  • 2 marchewki
  • 2 buraki czerwone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek szpinaku
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa i owoce poza orzechami umyć i osączyć z wody. Buraki czerwone i marchew ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Dodać do tego pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka, rzodkiewkę pokrojoną drobno, obranego ze skóry i pokrojonego w kostkę grejpfruta oraz orzechy włoskie. Całość wymieszać i wyłożyć na talerz. Szpinak zmiksować z oliwą i szczyptą soli, po czym wyłożyć na sałatkę.

0 komentarzy

Podobne przepisy