Jajecznica z gorzkim melonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2403
Jajecznica z gorzkim melonem
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g szynki gotowanej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 owoce gorzkiego melona (przepękla ogórkowatego)
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Owoce gorzkiego melona umyć, przekroić na połowy, usunąć nasiona, a resztę pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojoną drobno cebulę, zeszklić i dodać melona. Doprawić pieprzem oraz solą i smażyć przez 1,5 minuty. Następnie dodać do tego pokrojoną w kostkę szynkę i smażyć przez 1 minutę. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli, przelać na patelnię i smażyć do czasu, aż się zetną. Całość podczas smażenia dokładnie wymieszać, po czym przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy