Ciastka kokosowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3548
Ciastka kokosowe
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g wiórek kokosowych
  • 4 białka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 1 arkusz pergaminu

Opis przygotowania:

Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Następnie dodać do nich cukier puder oraz aromat waniliowy i nadal ubijając, wsypać powoli wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować blachę do pieczenia, wyłożyć ją pergaminem i łyżką nakładać przygotowaną pianę z wiórkami. Ciastka włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 160 stopni i piec na złoty kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów