Pulpety z ryżu

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki masła
  • 1 czerstwa bułka
  • sól
  • 1 l bulionu

Opis przygotowania

Ryż zalej wrzącym mlekiem, ugotuj na sypko i ostudź. Bułkę namocz w zimnej wodzie i odciśnij. Utrzyj masło z żółtkami, bułką i jajkiem, dodaj ryż, posól i dokładnie wymieszaj. Formuj małe pulpeciki i gotuj w bulionie.
Do masy na pulpety możesz dodać szczyptę gałki muszkatołowej i trochę skórki startej z cytryny.

0 komentarzy

Podobne przepisy