Węgorz z grilla w słodkim sosie sojowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5549
Węgorz z grilla w słodkim sosie sojowym
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g świeżego węgorza
  • 1 szeroki por
  • 1 łyżka zielonego groszku z zalewy
  • 1 rzodkiewka
  • 2 czerwone oliwki
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki
  • gotowy słodki sos sojowy Healthy Boy
  • sól
  • pieprz
  • 1 arkusz folii aluminiowej

Opis przygotowania:

Węgorza sprawić, oczyścić ze skóry, rozciąć na połowę, oprószyć pieprzem, solą oraz papryka mieloną, wyłożyć na folię aluminiową i przypiec na rozpalonym grillu z obu stron. Por podzielić na listki, rzodkiewkę pokroić w plastry i razem przypiec na grillu z jednej strony, po czym wyłożyć na talerz. Na por wyłożyć łososia, polać go gotowym sosem sojowym. Całość udekorować zielonym groszkiem, plastrem rzodkiewki i czarną oliwka.

Komentarze (1)

Co to za bełkot? Problemy z polszczyzną? W składnikach łosoś a ma wyjść węgorz? Ciekawa koncepcja, zaprawdę.

Podobne przepisy

Więcej przepisów