Węgorz z grilla w słodkim sosie sojowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Węgorz z grilla w słodkim sosie sojowym

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 40 g świeżego węgorza
  • 1 szeroki por
  • 1 łyżka zielonego groszku z zalewy
  • 1 rzodkiewka
  • 2 czerwone oliwki
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki
  • gotowy słodki sos sojowy Healthy Boy
  • sól
  • pieprz
  • 1 arkusz folii aluminiowej

Opis przygotowania

Węgorza sprawić, oczyścić ze skóry, rozciąć na połowę, oprószyć pieprzem, solą oraz papryka mieloną, wyłożyć na folię aluminiową i przypiec na rozpalonym grillu z obu stron. Por podzielić na listki, rzodkiewkę pokroić w plastry i razem przypiec na grillu z jednej strony, po czym wyłożyć na talerz. Na por wyłożyć łososia, polać go gotowym sosem sojowym. Całość udekorować zielonym groszkiem, plastrem rzodkiewki i czarną oliwka.

1 komentarz

odpowiedz

Co to za bełkot? Problemy z polszczyzną? W składnikach łosoś a ma wyjść węgorz? Ciekawa koncepcja, zaprawdę.

Podobne przepisy