Zupa z tofu i szpinaku

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g suszonego tofu
  • 2 piersi z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l wody
  • pęczek szpinaku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Piersi z indyka dokładnie umyć, natrzeć solą oraz pieprzem, pokroić w kostkę i gotować do miękkości na małym ogniu. Dodać drobno pokrojone ząbki czosnku, pokrojone w słomkę tofu i razem gotować. Szpinak i natkę pietruszki dobrze opłukać, pokroić drobno, dodać do zupy i zagotować. Następnie zupę doprawić do smaku i przelać na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy