Makaron z pieczarkami i jeżynami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1649
Makaron z pieczarkami i jeżynami
fot. jetalone / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu wstążki
  • 10 dag pieczarek
  • 2 szklanki jeżyn
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Pieczarki oczyścić, pokroić drobno, zrumienić na rozgrzanej oliwie, lekko posolić i wyłożyć na makaron. Jeżyny dokładnie opłukać, osączyć z wody i wyłożyć na środek talerza. Wokół jeżyn wyłożyć natkę pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów