Tosty francuskie z bananem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2321
Tosty francuskie z bananem
fot. jetalone / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba żytniego
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 4 banany
  • 2 jajka
  • 2 liski bazylii
  • 1 łyżka cukru pudru
  • gotowa polewa czekoladowa

Opis przygotowania:

Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Chleb pokroić na 4 kromki o grubości do 4 cm. Następnie kromki chleba namoczyć w jajku, przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone wyłożyć na talerz. Banany obrać ze skóry i usunąć końcówki. Jednego pokroić na kawałki i położyć na tostach, a pozostałe przekroić na ćwiartki i wyłożyć po obu stronach tostów. Śmietanę ubić trzepaczką i wyłożyć na banany na tostach. Całość posypać cukrem pudrem, polać gotową polewą czekoladowa i przyozdobić listkami bazylii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów