Jajka w herbacie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 saszetki herbaty cejlońskiej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 mały por

Opis przygotowania

Jajka umyć, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Następnie jajka wyjąć ostrożnie z wody i zbić skorupkę łyżeczką na całej powierzchni (nie obierać). Do rondla wlać tyle wody, aby zakryła ona później włożone jajka, następnie dodać do niej herbatę cejlońska w saszetkach i zaparzyć. Do zaparzonej herbaty włożyć popękane jajka i gotować na twardo przez 6-8 minut na średnim ogniu. Ugotowane wyciągnąć, obrać z skorupek, pokroić na ćwiartki i przełożyć na talerz. Całość udekorować całym szczypiorkiem i porem pokrojonym w słomkę.

0 komentarzy

Podobne przepisy