Kalafior smażony z gorczycą, chili i szczypiorkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2720
Kalafior smażony z gorczycą, chili i szczypiorkiem
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 suszona papryczka chili
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • sól
  • olej go głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Kalafiora dokładnie umyć, osączyć z wody, podzielić na różyczki i odciąć głąb. Rozgrzać mocno 1 szklankę oleju w rondlu, dodać do niego posolonego kalafiora, smażyć przez około 2-3 minuty do czasu, aż się przyrumieni, następnie osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, wrzucić pokrojoną drobno papryczkę chili, szczypiorek pokrojony na kawałki i gorczycę, następnie smażyć przez 1 minutę i przełożyć na kalafiora.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów